ASLAN Coffee Factory【INN / FRINSA LTH】

正式な名称は「INDONESIA/フリンサコレクティブ インドネシア品種/乳酸発酵ハニー(深煎り)」と思われますが、パッケージの方から引用させて頂きました。

前半はクリアな質感とワインのような発酵感というよりはやや燻した香りの印象が強く、後半にインドネシアの豆で感じるハーバルや大地といったニュアンスを含んだカカオ、ダークチョコレートのような味わいが広がります。舌の上を通る際にバターのような印象も。

口当たりはあっさりしていると思いきや、味わいが欠けたり足りないというわけじゃなく、味わいを薄い膜で包んでいるような感じ。この包まれた感も乳酸発酵によるものでしょうか、小籠包のようにじゅわっと美味しいエキスが出てくる…みたいな。頭の中に様々な言葉が浮かんできて、探究心を掻き立てられる楽しく美味しいコーヒーです。

The first half has a clear texture and a strong impression of a slightly smoky aroma rather than a wine-like fermentation, and the second half has a cocoa, dark chocolate-like flavor with nuances of herbal and earth that you would find in Indonesian beans. It also has a buttery impression as it passes over the tongue.

The mouthfeel is light, but the flavor is not lacking, and it is as if the taste is wrapped in a thin film. This wrapped feeling is probably due to the lactic acid fermentation, like a small package with delicious extract coming out.... It is a delightful and tasty coffee that makes various words come to my mind and stirs my inquisitive mind.

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