Heirroom【02月分サンプル 15g×3種類 2024】

「Lonich,」さん
「Brazil Fazenda UM Yellow Bourbon
TOKYO/JAPAN

イエローブルボン。落ち着きのあるベリーのような酸味を感じますが、特筆すべきは香りからもわかる甘さ。透き通って丸みのある、ガラス玉のような印象。Lonich,さんの豆は毎回好みの味わいなので今度セットを買ってみようかな。

Yellow Bourbon. It has a calming, berry-like acidity, but the most notable thing is the sweetness that you can tell from the aroma. I will buy a set of Lonich,'s beans next time because I like their taste every time.

「ASLAN COFFEE FACTORY」さん
「Colombia Johan Velgara Tabi」
FUKUOKA/JAPAN

今回のサンプルで一番楽しみだったサーマルショック。口当たりは柔らかく、ベリーのようでもありますが個人的にはマスカットの粒をかじった時のような印象を受けます。サーマルショックの経験が少ないので何とも言えませんが、香りが少し変わってる気が。

Thermal shock was the most exciting part of this sample. The mouthfeel is soft and berry-like, but personally I get the impression of biting into a muscat grape. I can't say for sure since I don't have much experience with thermal shocks, but I think the aroma is a little different.

「THE COFFEE SHOP」さん
「Ethiopia Chelchele Tarikh Ethiopian Heirloom」
TOKYO/JAPAN

TarikuではなくTarikh?香りの印象も相まってエチオピアらしい発酵感と言いますか、描いた通りの裏切らない味わいです。ベリー、チョコ系の甘さ。ちなみに家族に豆を挽いた直後に香りの印象を聞いてみたら、駄菓子屋に売っているフーセンガムのような懐かしい感じ、とのこと。確かに人工的に加糖したような甘さの印象がありますね。

The flavor is not Tariku but Tarikh, which, combined with the impression of the aroma, is a typical Ethiopian fermentation, or perhaps it is a taste that does not betray what it depicts. Berry and chocolate sweetness. By the way, when I asked my family about their impression of the aroma right after grinding the beans, they said it was nostalgic, like the fusen gum sold in candy stores. It certainly gives the impression of artificially added sugar sweetness.